Blogg

Sommarbrevet om husbilar

30 jul 2019

Knaus släpper 2 nya husbilsmodeller. 

Äntligen lanserar Knaus två nya plåtisar och ännu en har de revolutionerat ett segment i husbilsvärlden. Modellerna blir en del av Knaus nya serie, Box Star XL, som lanseras som en 2020 modell. De två modellerna har fått namnen 600 Lifetime XL och 600 Street XL. 

 

Anledningen till varför just denna serie är så revolutionerande är för att har Knaus lyckats fått in 4 bekväma bäddar i en plåtis. Plåtisar brukar vanligtvis bara ha plats för 2-3 personer, sovplatserna burkar inte heller vara så bekväma. Genom smart design och praktikalitet har Knaus lyckats få in fyra bekväma bäddar. Det är framförallt tack vare det förhöjda taket som modellerna har så gott om plats. 

 

Knaus nya husbilsmodeller är ett stort framsteg för plåtisar. Med 4 bäddar kan större familjer njuta av alla fördelar med en plåtis. 

 

Husbilsägare slipper skattechock

Den 1 Juli 2018 infördes bonus/malus, som innebar höjd skatt på de flesta fordonen. Men för husbilar var det bara början. Den 1 September ska den nya WLPT-metoden införas för att mäta koldioxidutsläpp. De nya reglerna skulle innebära att nyregistrerade 3.5 tons husbilar, som kör under 700 mil i snitt om året, skulle få liknande skatt som lastbilar som kör 10 000 mil/år får. Då skulle fordonsskatten för husbilar höjas till 28 000 - 35 000 kr. 

 

Nu pekar det mot att skattehöjningen inte sker. Enligt HRF (Husvagnsbranschens Riksförbund) är hotet undanröjt och vi kan pusta ut. Husbilssemester allt mer populärt

18 aug 2018

Att resa på semester med husbil har under årtionden varit en stor industri i Tyskland och på kontinenten. Svenskarna har haft en mild inställning till detta och föredragit semester i stuga och på camping. Men någonting håller på att ändras i svenskarnas mentalitet. Småbåtsvarven rapporterar om att många i äldre medelåldern som alltid haft båt mer och mer flyttar över sitt intresse mot husbilar. Husvagnsägare byter sin vagn måt husbil. Och nya klientel provar att husbilssemester - denna nya fluga. 

Husbilar av idag är väldigt mycket bättre utrustade än för bara några år sedan. Bekvämligheten är bra och kvaliteten håller hög nivå. Det är enklare än tidigare att hitta en serviceverkstad runt om i Sverige. 

Husbilsresande vittnar om smart väderoptimering genom att läsa på SMHI innan de väljer var de ska stanna över natten. På så sätt kan semestern innebära vackert väder varje dag.