Sommarbrevet om husbilar

Knaus släpper 2 nya husbilsmodeller. 

Äntligen lanserar Knaus två nya plåtisar och ännu en har de revolutionerat ett segment i husbilsvärlden. Modellerna blir en del av Knaus nya serie, Box Star XL, som lanseras som en 2020 modell. De två modellerna har fått namnen 600 Lifetime XL och 600 Street XL. 

 

Anledningen till varför just denna serie är så revolutionerande är för att har Knaus lyckats fått in 4 bekväma bäddar i en plåtis. Plåtisar brukar vanligtvis bara ha plats för 2-3 personer, sovplatserna burkar inte heller vara så bekväma. Genom smart design och praktikalitet har Knaus lyckats få in fyra bekväma bäddar. Det är framförallt tack vare det förhöjda taket som modellerna har så gott om plats. 

 

Knaus nya husbilsmodeller är ett stort framsteg för plåtisar. Med 4 bäddar kan större familjer njuta av alla fördelar med en plåtis. 

 

Husbilsägare slipper skattechock

Den 1 Juli 2018 infördes bonus/malus, som innebar höjd skatt på de flesta fordonen. Men för husbilar var det bara början. Den 1 September ska den nya WLPT-metoden införas för att mäta koldioxidutsläpp. De nya reglerna skulle innebära att nyregistrerade 3.5 tons husbilar, som kör under 700 mil i snitt om året, skulle få liknande skatt som lastbilar som kör 10 000 mil/år får. Då skulle fordonsskatten för husbilar höjas till 28 000 - 35 000 kr. 

 

Nu pekar det mot att skattehöjningen inte sker. Enligt HRF (Husvagnsbranschens Riksförbund) är hotet undanröjt och vi kan pusta ut. 30 Jul 2019