Blogg

RSS

Hyr husbilen av ett seriöst husbilsuthyrningsföretag för en trygg campingsemester

5 Dec 2023

Att ge sig ut på vägarna med en husbil är ett äventyr som många drömmer om. Det öppnar upp möjligheter att utforska vackra platser, njuta av naturen och skapa minnen för livet. Men för att säkerställa en smidig och trygg campingsemester är valet av husbilsuthyrningsföretag avgörande. Här ska vi utforska varför en bra kundtjänst och service är viktigt och vilka kännetecken som utmärker seriösa husbilsuthyrningsföretag.

 

Kundtjänstens roll i en problemfri semester

En husbilssemester kan vara fylld med överraskningar, och det är här en pålitlig kundtjänst kommer in i bilden. Oavsett om det gäller tekniska problem med husbilen, frågor om resvägar eller behov av akut assistans, är tillgänglig och hjälpsam kundtjänst avgörande. Det ger resenärerna trygghet och förtroende för att lösa eventuella utmaningar som kan uppstå under semestern.

 

Hyr husbil av familjeägt bolag med lokalkännedom

Ett kännetecken hos många bra husbilsuthyrningsföretag är att de är familjeägda och har lokal kännedom. Att vara familjeägt innebär ofta en personlig och engagerad inställning till kundtjänst och service. Familjeägda företag strävar efter att skapa en familjär atmosfär, vilket är särskilt viktigt när man litar på dem för ens semesterplaner. Ett typiskt svenskt kvalitetsföretag som sätter kunden i centrum när du hyr husbil är Skanditrip

Att personalen har vuxit upp i Sverige är en ytterligare fördel. De är inte bara bekanta med landets trafikregler och campingregler, utan de har också erfarenhet av de finaste platserna runt om i landet. Den lokala kännedomen gör det möjligt för dem att ge kunderna insiderinformation om de mest pittoreska platserna, bästa campingområdena och andra värdefulla tips för en minnesvärd resa.

 

Trygghet genom erfarenhet och kunskap

Ett seriöst husbilsuthyrningsföretag kommer att prioritera erfarenhet och kunskap hos sin personal. Att ha teammedlemmar med gedigen erfarenhet inom branschen garanterar att de kan hantera alla aspekter av uthyrningen på ett professionellt och kompetent sätt. Detta inkluderar allt från korrekt underhåll av husbilarna till att ge detaljerade instruktioner om hur de ska användas och skötas.

 

Ordna en problemfri semester

Att hyra en husbil för semestern är en satsning i frihet och äventyr. För att säkerställa semestern blir problemfri är valet av husbilsuthyrningsföretag avgörande. Att välja ett företag med fokus på kundtjänst, lokal kännedom och erfaren personal ger inte bara en trygg resa utan också möjligheten att skapa minnen för livet. Så nästa gång du planerar en campingsemester med husbil, se till att hyra från ett företag som sätter din trygghet och nöjdhet i centrum.

Tillåtet att resa till Danmark med husbil

18 Aug 2020

Covid-19 har gjort det väldigt svårt för oss att resa utanför Sverige. Alla corona-relaterade reglerna som ständigt ändras har gjort att det närmast omöjligt för oss att planera någon utlandsresa. Det är viktigt att följa dessa restriktioner. 

 

Det är trevligt att campa med husbil i Danmark. De flesta svenskar inte fått besöka Danmark denna sommar. Den 14 mars 2020 stängdes de danska gränserna. Gränserna förblev stängda fram till den 1 augusti 2020. Det var då tillåtet för hela Sverige att resa in i Danmark under vissa undantag. Resan var tvungen att bestå av minst sex bokade nätter. Den regeln har nu tagits bort. Det innebär att alla svenskar får resa inom danmark oavsett om det är några timmar eller flera dagar, inga förhandsbokningar krävs. Tänk bara på att ha med pass eller legitimation eftersom de är gränskontroll. Undvik att resa om du känner dig sjuk, har du några sjukdomssymptom kan du bli nekad att resa in. 

 

Planera din husbilsresa 

Resevillkoren till Danmark uppdateras veckovis och kan vara bra att följa om du funderar på att resa inom Danmark på husbilssemester. På danska polisens webbsida kan du läsa om villkoren. Det är även viktigt att läsa om Sveriges rekommendationer när det gäller utlandsresa. 

Just nu finns det en viktigt regel att förhålla sig till om du reser i Danmark. I kommunerna Silkeborg, Odder, Aarhus, Skanderborg, Faurskov och Horsens måste man bära munskydd när man åker kollektivt. Munskydd rekommenderas även i större butiker som till exempel köpcentrum och mataffärer. Från och med den 22:a augusti blir det plikt att bära munskydd i hela Danmark när man reser kollektivt eller med taxi. På flygplatser och i flygplan råder även munskyddsplikt. 

 

Sommarbrevet om husbilar

30 Jul 2019

Knaus släpper 2 nya husbilsmodeller. 

Äntligen lanserar Knaus två nya plåtisar och ännu en har de revolutionerat ett segment i husbilsvärlden. Modellerna blir en del av Knaus nya serie, Box Star XL, som lanseras som en 2020 modell. De två modellerna har fått namnen 600 Lifetime XL och 600 Street XL. 

 

Anledningen till varför just denna serie är så revolutionerande är för att har Knaus lyckats fått in 4 bekväma bäddar i en plåtis. Plåtisar brukar vanligtvis bara ha plats för 2-3 personer, sovplatserna burkar inte heller vara så bekväma. Genom smart design och praktikalitet har Knaus lyckats få in fyra bekväma bäddar. Det är framförallt tack vare det förhöjda taket som modellerna har så gott om plats. 

 

Knaus nya husbilsmodeller är ett stort framsteg för plåtisar. Med 4 bäddar kan större familjer njuta av alla fördelar med en plåtis. 

 

Husbilsägare slipper skattechock

Den 1 Juli 2018 infördes bonus/malus, som innebar höjd skatt på de flesta fordonen. Men för husbilar var det bara början. Den 1 September ska den nya WLPT-metoden införas för att mäta koldioxidutsläpp. De nya reglerna skulle innebära att nyregistrerade 3.5 tons husbilar, som kör under 700 mil i snitt om året, skulle få liknande skatt som lastbilar som kör 10 000 mil/år får. Då skulle fordonsskatten för husbilar höjas till 28 000 - 35 000 kr. 

 

Nu pekar det mot att skattehöjningen inte sker. Enligt HRF (Husvagnsbranschens Riksförbund) är hotet undanröjt och vi kan pusta ut. Husbilssemester allt mer populärt

18 Aug 2018

Att resa på semester med husbil har under årtionden varit en stor industri i Tyskland och på kontinenten. Svenskarna har haft en mild inställning till detta och föredragit semester i stuga och på camping. Men någonting håller på att ändras i svenskarnas mentalitet. Småbåtsvarven rapporterar om att många i äldre medelåldern som alltid haft båt mer och mer flyttar över sitt intresse mot husbilar. Husvagnsägare byter sin vagn måt husbil. Och nya klientel provar att husbilssemester - denna nya fluga. 

Husbilar av idag är väldigt mycket bättre utrustade än för bara några år sedan. Bekvämligheten är bra och kvaliteten håller hög nivå. Det är enklare än tidigare att hitta en serviceverkstad runt om i Sverige. 

Husbilsresande vittnar om smart väderoptimering genom att läsa på SMHI innan de väljer var de ska stanna över natten. På så sätt kan semestern innebära vackert väder varje dag.